Gyorsmenü megjelenítése
 



Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kovász készítés, 9 weboldal.
Kategória leírása: A kenyér kovász készítése, kovász receptek, hogyan kell kovászt készíteni házilag.

Linkek Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Kovász - A Wikipédiában
Kovász - A Wikipédiában
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1sz

Kovász, egy előtészta, amely lisztből, vízből és élesztőből áll. Főleg kenyér gyártásához használják. Célja, készítése, a kovász technológiai mutatói, kovászpor...  

hu.wikipedia.org
Magyar Néprajzi Lexikon
Magyar Néprajzi Lexikon
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/3-800.html

A kovász az ún. közvetett tésztakészítési eljárás első, a teljes lisztmennyiség egy részéből kevert, erjesztett tészta a kenyér és más kelt tészták készítésénél. A kovászt a népnyelv kovász, kiskovász (Dunántúl, Ipoly és Zagyva mente), anyakovász (K-Dunántúl, Alföld), ritkán párkovász stb. néven ismeri.  

mek.niif.hu
E.Margit receptjei: Kovász
E.Margit receptjei: Kovász
http://gportal.hu/gindex.php?pg=5415270&nid=1050755

Kovász készítése - Kenyérke kovásza. Kovász készítése - Margit módszere.  

gportal.hu
Kovász készítése | Jó kaja
Kovász készítése | Jó kaja
http://jokaja.hu/kovasz-keszitese/

A kovászt az emberiség évezredek óta ismeri és használja a kenyértészta lazítására. A háztartásokban nagy becsben tartották, és különböző formákban tárolták. Egyes vidékeken szárították, és így őriztek több kis kovász kupacot is, másutt csak a kenyérsütés maradékát őrizték meg kovásznak a következő sütésig.  

jokaja.hu
Kovász recept -  NO SALTY
Kovász recept - NO SALTY
http://www.nosalty.hu/kovasz_recept_1444

Kovász recept - NO SALTY - receptek fotóval. A kovásznak a készítése nem egy bonyolult dolog, sőt. Csupán egy kis törődést igényel: nem szabad megfeledkezni a napi frissítésekről.  

www.nosalty.hu
Fűszer és lélek tanácsa
Fűszer és lélek tanácsa
http://www.fuszereslelek.hu/2008/02/kovasz-kovaszos-kenyer-kovasz-keszitese.html

Az első kovászomat Anthony Bourdain A konyhafőnök vallomásai című könyve hatására készítettem el. Sokan azt gondolják, hogy macerásabb kovásszal sütni, mert sok idő. Ez így nem igaz, mert elég reggel bedagasztani a kenyeret, és szép lassan estig megkel magától...  

www.fuszereslelek.hu
Hoxa - Hogyan kell kovászt készíteni házilag?
Hoxa - Hogyan kell kovászt készíteni házilag?
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=1153

Sütés-Főzés: Tudásbázis - Hogyan kell kovászt készíteni házilag?  

www.hoxa.hu
Konyhamester - Kovász készítése
Konyhamester - Kovász készítése
http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.csomopont.hu/ko ...

A rozskenyerek jellegzetes savanykás ízét a kovász adja. A tészta teljes tömegének kb. 20-40 százalékát kell a kovásznak kitennie ahhoz, hogy jó kenyeret kapjunk...  

www.konyhamester.hu
Receptura.hu - Kovász
Receptura.hu - Kovász
http://receptura.hu/praktikak/kovasz-2.html

A kenyérsütéshez a kovászt úgy készítjük, hogy a megszitált lisztet mély tálba tesszük, közepén mélyedést vájunk és beleöntjük az elozetesen feloldott élesztot, majd a masszát összedolgozzuk. Meleg helyre állítjuk, jól betakarjuk és így hagyjuk állni másnapig. Az élesztot mindig langyos vízben oldjuk fel, mert a túl meleg víz megöli az élesztogombákat, a hideg pedig az erjedést akadályozza.  

receptura.hu